Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Muhamad Shahmeer Menang Tempat Ke-2 World Chinese Bridge Proficiency Competition 2017

Wakil Negara yang juga pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM), Muhamad Shahmeer Mohd Nashrul menang tempat Ke-2 dalam pertandingan bahasa mandarin (peringkat antarabangsa), World Chinese Bridge Proficiency Competition 2017 yang diadakan di Changsha, Hunan Province pada 12 Ogos lalu.

Muhamad Shahmeer yang merupakan pelajar Fakulti Perakaunan UiTM, merupakan wakil negara yang pertama memenangi tempat ke-2 dalam acara berprestij tersebut selepas berjaya menjadi juara di peringkat kebangsaan pada 13 Mei lalu

Pertandingan Kemahiran Profesional Bahasa Mandarin “China Bridge” yang ke-16 untuk Pelajar Kolej Asing itu, dianjurkan oleh Ibu Pejabat Institut Confucius (Hanban) dan People’s Government Wilayah Hunan, berlangsung pada 12 Ogos di Changsha, Provinsi Hunan.

Chinese Bridge National Competition adalah pertandingan antarabangsa berskala besar yang ditaja oleh Pejabat Cina Bahasa Council International (Hanban) di Beijing, dan terkenal dalam pertukaran budaya dan pendidikan di seluruh dunia. Pertandingan ini diadakan setiap tahun dan dianjurkan dan dilaksanakan oleh Jawatankuasa Penganjur.

Acara ini disertai lebih daripada 600,000 pelajar kolej dari 110 negara telah mengambil bahagian dalam pertandingan.

World Chinese Bridge Proficiency Competition 2017  tahun ini, seperti yang ada sebelum ini, menyaksikan kumpulan muda baru yang bertenaga dan berbakat yang memukau juri dengan bahasa Mandarin dan pengamatan budaya Cina. 

Register.
Enjoy 10% Discount.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad