Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Universiti Malaysia Pahang Membuka Pengambilan Februari 2018

Satu lagi universiti awam telah membuka pengambilan kedua mereka kepada orang ramai. Berikutan jejak langkah Universiti Perguruan SUltan Idris (UPSI), Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini menawarkan kursus Ijazah Sarjana Muda kepada pelajar. Berikut adalah kursus yang ditawarkan:

Dengan penekanan yang jelas mengenai Kejuruteraan, Teknologi Kejuruteraan dan Sains Komputer, pelajar boleh memohon dan diharapkan, akhirnya mendapat tempat yang sukar difahami di Universiti Awam (IPTA). Ingatlah, pengambilan kedua ini boleh dibuat secara langsung ke universiti, tanpa UPU.

Keperluan Minimum

  • Lulus Diploma / Setaraf
  • MUET Tahap 2 (minimum)
  • Lulus Bahasa Melayu dengan sekurang-kurangnya Gred C (Kredit) dan Gred E (Pas) di tingkat SPM.
  • Kursus Khusus mempunyai keperluan lain. Sila hubungi untuk bertanya selanjutnya.

Maklumat Program

  • Tempoh 4 tahun
  • Penginapan asrama disediakan
  • PTPTN / Pinjaman lain dikenakan
  • Institusi di Gambang / Pekan.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pelbagai kursus mempunyai keperluan yang berbeza. Sila lihat perkara berikut untuk menyemak keperluan tersebut, serta bagaimana anda boleh memohon pengambilan bulan Februari 2018 Universiti Malaysia Pahang.

Register.
Enjoy 10% Discount.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Typography instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Color instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad