Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

14 Jenis Diskaun Pelajar Yang Boleh Dinikmati Tanpa KADS1M Yang Ramai Tak Tahu

Setiap semester baru adalah perjalanan panjang yang sangat mencabar buat setiap pelajar-pelajar universiti dan kolej di Malaysia. Mahasiswa dan mahasiswi yang sedang menuntut di universiti mesti faham macamana peritnya apabila dah nak dekat hujung bulan lepas tu tengok duit belanja macam cukup tak cukup je sampai hujung bulan nanti.

Pasti ramai diantara anda yang masih belum dapat KADS1M. Tak mengapa, untuk diskaun ini, anda hanya memerlukan kad pelajar (yang dikeluarkan oleh universiti dan kolej masing-masing).

1. RapidKL (Bus, BRT, LRT, Monorial, MRT)

Diskaun 50% ke atas Kadar Tunai untuk setiap perjalanan di Bus RapidKL, BRT, LRT, Monorel, perkhidmatan MRT.

Bagaimana hendak memohon:

Untuk pelajar kolej dan universiti, sila rujuk di bawah kriteria dan dokumen sokongan yang diperlukan untuk pendaftaran:

  • Salinan MyKad / Pasport
  • Surat pengesahan pelajar asal (bertarikh tidak lebih daripada 3 bulan) diperlukan semasa pendaftaran dan pembaharuan. SURAT TAWARAN TIDAK DIPERLUKAN.
  • Tempoh pengajian melebihi 6 bulan dari tarikh permohonan dan mesti dinyatakan dengan jelas dalam surat pengesahan
  • Permohonan hendaklah dibuat di Kaunter Pendaftaran Konsesi yang terletak di Hab Pasar Seni.

Klik di sini untuk memuat turun Borang Permohonan MyRapid

2. Apple

Apa cara yang lebih baik untuk menjauhi diri daripada menghabiskan duit dengan membeli Macbook atau iPad baru? Belilah di Apple Store for Education dan dapatkan penjimatan jika anda membeli Mac baru dan iPad baru. Harga pendidikan tersedia untuk pelajar kolej, pelajar diterima di kolej, ibu bapa membeli untuk pelajar kolej, fakulti, guru homeschool, dan kakitangan di semua peringkat gred. Jimat antara RM80 hingga RM450!

Klik di sini untuk menuju ke Apple Store for Education

3. Microsoft

Adakah anda tahu bahawa anda boleh mendapatkan Microsoft Office yang original secara percuma untuk pelajar? Ini bukan cobaan! Pelajar dan guru layak untuk menerima Office 365 for Education,  termasuk Word, Excel, PowerPoint, OneNote, dan sekarang Microsoft Team, serta alatan tambahan untuk bilik darjah. Apa yang anda perlukan untuk mendapatkannya adalah alamat e-mel sekolah yang sah.

Klik di sini untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Microsoft Office 365 for Education

Pelajar juga boleh menjimatkan wang pada alat dan peranti yang dijual Microsoft, dengan 10% dari Surface 4 Pro dan 20% dari  Surface 3 hanya untuk pelajar!

Malangnya, kami tak jumpa apa-apa info mengenai diskaun pelajar untuk Xbox One, yang diakui, adalah baik untuk semua gred anda!

Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai tawaran ini.

4. Penerbangan Air Asia yang lebih murah di bawah WPUA.

Adakah anda tahu bahawa AirAsia Berhad telah menandatangani memorandum perjanjian dengan 20 universiti awam di Malaysia untuk membolehkan lebih daripada 65,000 kakitangan dan mahasiswa menikmati faedah program Waran Perjalanan Udara Awam (WPUA)?

Faedah

  • Para tetamu dilindungi oleh pelan Perlindungan Pelancongan Tune Insurance AirAsia
  • Penerbangan murah
  • Tempahan fleksibel dan perubahan penerbangan (tiada kos pemindahan penerbangan yang dilakukan untuk maksimum dua perubahan penerbangan)
  • Peruntukan bagasi hingga 40 kg
  • Makanan dalam penerbangan
  • Pilihan pemilihan kerusi
  • Bayaran kaunter perkhidmatan diketepikan
  • SEMUA 20 universiti awam terlibat

Cara memohon?

Untuk memohon WPUA, anda dinasihatkan untuk berunding dengan universiti atau ejen perjalanan anda. Tempahan WPUA hendaklah dibuat melalui wakil yang dilantik (PTJ) di IPTA masing-masing yang akan menempah penerbangan dengan Ejen Pelancongan yang dilantik oleh AirAsia.

Klik di sini untuk membaca mengenai WPUA Air Asia.

UITM ORIGINAL SERIES-REDUiTM Sweater Original Series – Classic Red are uniquely crafted using a screen-print technique…

Posted by Made In UiTM on Monday, 16 October 2017

5. Loudspeaker

Apa yang lebih baik daripada menyanyi dengan suara sumbang? Nyanyi bersama-sama sekumpulan rakan-rakan yang bersuara sumbang.

Pelajar berhak mendapat harga promosi yang serendah RM9, Setiap Isnin hingga Jumaat, 1.00 malam hingga 7.00 malam sahaja. Ia tidak terpakai pada Cuti Umum dan Hawa mereka juga.

6. Sunway Lagoon Lost World of Tambun

Sunway Lagoon: Terrific Thursday

Beli 1 Percuma 1 (RM170 untuk 2 orang sahaja).

Khamis hanya akan menjadi lebih baik apabila anda dan rakan anda dapat menikmati tawaran ‘Beli 1 Percuma 1’ pada Khamis yang dipilih bulan ini. Kemasukan ke SEMUA taman, termasuk semua tunggangan, aktiviti, dan tarikan. (Tidak termasuk untuk aktiviti berbayar: Bungee Jump, G-Force X dan Go Kart).

Lost World of Tambun: Beli 1  tiket masuk dewasa dan dapatkan tiket yang seterusnya pada harga RM 1 sahaja. Promo ini sah untuk setiap hari Rabu hingga 22 November 2017!

7. Breakout

Breakout adalah trend hiburan terkini yang menawarkan pengalaman melarikan diri dari realiti yang terdiri daripada pelbagai bilik tema dengan kapasiti 2 hingga 8 pemain. Breakout adalah  permainan melarikan diri pertama di dunia yang menawarkan gabungan permainan melarikan diri dengan strategi serta peranan masa yang nyata.

Pelajar boleh menikmati permainan pada kadar rata sebanyak RM30 setiap hari pada hari kerja dari jam 10.00 pagi hingga 4.30 petang. Terma dan syarat adalah seperti berikut:

  • Promosi pelajar hanya digunakan untuk pelajar Malaysia dengan kad ID Malaysia yang sah.
  • Sila kemukakan kad pengenalan pelajar anda
  • Pelajar di bawah umur 17 tahun ke bawah dikehendaki menunjukkan IC untuk pengesahan.
  • Promosi tidak boleh digunakan bersamaan dengan promosi  Breakout yang lain.
  • Breakout berhak untuk meminda promosi ini tanpa memberi notis terlebih dahulu.

8. Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO) Concert

Bunyi orkestra yang menenangkan itu boleh menjadi apa yang disyorkan oleh doktor anda selepas  menghadapi minggu yang teruk di uni. Nasib baik, pihak pengurusan Malaysia Philharmonic Orchestra (MPO) telah menjadikannya lebih murah untuk pelajar yang ingin berbuat demikian, kerana mereka dapat menikmati kadar rata RM15 untuk konsert Klasik, MPYO, Dewan dan Happy Hour (tidak termasuk Hari Keluarga) dan harga tiket 50% untuk konsert Khas dan Pops.

Klik di sini untuk maklumat lanjut.

9. TGV Cinemas

Luangkan sedikit masa dari keramaian dan kesibukan mingguan dengan menonton filem terbaru di pawagam, hanya RM10 untuk setiap satu  tiket!

  • Diskaun pelajar adalah sah untuk semua kerusi standard sahaja.
  • Sah untuk semua filem sebelum jam 6.00 petang pada hari bekerja sahaja.
  • Diskaun pelajar dikenakan dengan ID pelajar yang sah.

10. MBO Cinemas

Harga pelajar boleh digunakan pada hari kerja untuk masa tayangan filem sebelum 6PM SAHAJA dan untuk semua filem dengan harga RM9 (tidak termasuk GST). Terma adalah seperti berikut:

  • Pelajar dikehendaki membeli tiket filem di kaunter di pawagam untuk mendapatkan harga pelajar.
  • Semua pelajar dikehendaki mengemukakan ID / MyKad pelajar yang sah sebagai pengesahan sebelum membeli tiket wayang dengan harga pelajar.
  • Pelajar yang berumur di bawah 18 tahun dikehendaki membentangkan MyKad sebagai pengesahan sebelum membeli tiket filem dengan harga pelajar.
  • Pengurusan pawagam berhak untuk menolak jualan harga pelajar jika pengesahan di atas tidak dipenuhi atau dianggap tidak sah.
  • Harga pelajar tidak terpakai pada mana-mana Negeri, Kebangsaan, Awam atau Cuti Khas (termasuk Tahun Baru Cina & Minggu Hari Raya)

11. GSC Cinemas

Harga tiket mereka adalah dari RM7.50 hingga RM11 bergantung kepada lokasi. Terma dan syarat adalah seperti berikut:

  • Sah untuk semua filem sebelum jam 6.00 petang pada hari bekerja sahaja.
  • Diskaun pelajar dikenakan dengan ID pelajar yang sah.

12. KennyRogers

Nikmati diskaun sebanyak 25% daripada jumlah bil anda dari jam 2.00 petang hingga 6.00 petang, pada hari bekerja sahaja. Terma dan syarat adalah seperti berikut:

  • Tempoh: 1 November 2016 sehingga notis lanjut.
  • Ketersediaan: Semua Restoran KRR
  • Sah untuk pelajar sahaja (beruniform sekolah / kad pelajar).
  • Tidak sah pada hari cuti umum.
  • Tidak tersedia untuk ROASTERS Catering atau Penghantaran.
  • Tidak sah dengan diskaun / tawaran / promosi lain.
  • Pembelian item diskaun tidak melayakkan mana-mana Bonus Kad KRR.
  • Tersedia di semua restoran KRR di Malaysia.
  • Pihak pengurusan berhak untuk menggantikan item promosi dengan item yang sama tanpa notis terlebih dahulu.

13. The Chicken Rice Shop

Ini adalah satu diskaun yang tidak eksklusif kepada para pelajar, tetapi ia masih menarik. Anda mendapat Satu (1) pesanan ¼ ayam (a la carte) pada harga RM1.80 sahaja, hanya pada setiap 18 hari bulan setiap bulan. Syaratnya? Anda perlu membawa rakan anda bersama!  Anda boleh membaca semua itu dan banyak lagi dengan mengklik di sini.

14. Sweater Terbaru Made In UiTM. Hehe!

Dapatkan sweater eksklusif terbaru UiTM yang hebat ini pada harga diskaun! Dapatkan diskaun sebanyak 10% dengan mendaftar sebagai pengguna di laman web madeinuitm.com sekarang!

Register.
Enjoy 10% Discount.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad