Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Catat Kejayaan 10A Dalam PT3 Tanpa Tuisyen

KUANTAN – Tanpa tuisyen, Allyia Loo Zainai, 15 dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Air Putih di sini membuktikan usaha kerasnya berbaloi mencatatkan 10A dalam Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) yang diumumkan hari ini.

Anak bongsu daripada tiga beradik itu juga muncul pelajar tunggal Melayu di sekolah itu yang meraih keputusan tersebut bersama lima lagi pelajar yang mencatatkan keputusan sama.

“Saya memang tidak pergi mana-mana kelas tuisyen sebaliknya mengulang kaji di rumah dengan bantuan ibu.

“Selain itu,saya memberikan tumpuan sepenuhnya ketika guru mengajar dan rajin bertanya kalau tidak faham,” katanya kepada Sinar Harian.

Anak kepada pasangan Zainai Md Desa,52 yang bekerja sebagai jurutera dan Mariana Abdullah, 49 yang bergelar suri rumah tangga itu menjadikan kejayaan kakak sulungnya yang kini menyambung pengajian di Amerika Syarikat sebagai pendorong untuk meraih keputusan cemerlang tersebut.

“Selain itu sokongan dan dorongan yang ibu bapa berikan juga menguatkan azam saya untuk berjaya.

The one that you've been waiting for: UiTM Long Sleeved Basic Tee Hoodie Series

Posted by Made In UiTM on Thursday, 7 December 2017

“Sebelum ini pada percubaan saya sekadar mendapat 8A 2B.Dan paling gembira kerana berjaya mendapatkan A untuk subjek Sains kerana selama ini saya tidak pernah dapat A untuk subjek ini,” katanya menyimpan hajat bergelar jurutera ataupun ahli perniagaan berjaya.

Ditanya sama ada masih kekal di sekolah itu, Allyia masih belum membuat sebarang keputusan muktamad.

Sementara itu, Zainai ketika ditemui berbangga dengan kejayaan yang dicatatkan oleh anaknya yang disifatkan rajin dan tidak mudah berputus asa.

Dia yang bekerja di Johor itu memberikan sokongan sepenuhnya terhadap Allyia untuk perancangan masa depan. – Sinar Harian

Register.
Enjoy 10% Discount.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Typography instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Color instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad