Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Keputusan Rasmi SPM akan Diumumkan Pada 16 Mac 2017- Kementerian Pendidikan Malaysia

Keputusan Rasmi SPM akan Diumumkan Pada 16 Mac 2017- Kementerian Pendidikan Malaysia

Kementerian Pendidikan Malaysia baru-baru telah membuat pengumuman rasmi mengenai  keputusan Sijil Pelajaran Malaysia 2016 yang akan diumumkan diseluruh Malaysia pada 16 Mac 2017.

Kenyataan rasmi ini dikeluarkan berikutan rentetan khabar angin di media sosial yang memberikan tarikh yang tidak betul mengenai pengumuman keputusan SPM tahun ini.

Keputusan Rasmi SPM akan Diumumkan Pada 16 Mac 2017- Kementerian Pendidikan Malaysia

Cara Menyemak Keputusan SPM 2016

Terdapat 3 kaedah semakan iaitu :-

        1. Semakan online menerusi sistem Aplikasi Semakan Keputusan SPM 2016 di portal rasmi Lembaga Peperiksaan yang akan diaktifkan pada 16 Mac 2017.

        2. Semakan SMS iaitu : Taip : SPM (Jarak) No Kad Pengenalan (jarak) No Angka Giliran dan hantar ke 15888.

        3. Slip keputusan penuh, anda boleh mendapatkannya di sekolah masing-masing bermula pada jam 10 pagi manakala calon persendirian, keputusan penuh akan dihantar melalui pos atau                 boleh menghubungi Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) dimana tempat anda mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM dahulu.

Jangan lupakan buat pemohonan upu untuk meneruskan pengajian anda di peringkat yang lebih. Bagi yang sudah lakukan permohonan UPU, anda dikehendaki mengemaskini keputusan SPM anda.

 

Register.
Enjoy 10% Discount.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Typography instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Color instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad