13 Subjek UiTM sertai senarai universiti elit QS World University Ranking

Universiti Teknologi Mara (UiTM) sekali lagi mencipta sejarah setelah berjaya menyertai senarai universiti elit dunia selepas 13 mata pelajaran yang telah disenaraikan dalam “2017 QS World University Rankings by Subject”

UiTM Naib Canselor Prof Emeritus Hassan Said berkata daripada jumlah itu, lapan adalah mata pelajaran baru.

Lapan mata pelajaran itu ialah Seni Bina dan Alam Bina, Seni dan Rekabentuk, Kejuruteraan Kimia, Pertanian dan Perhutanan, Perubatan, Farmasi dan Farmakologi, Kimia, dan Pengurusan Perniagaan dan Pentadbiran.

“Lima mata pelajaran, yang telah disenaraikan dalam QS World University Rankings pada 2016 turut berjaya meningkatkan kedudukan skor mereka, iaitu Perakaunan dan Kewangan, Pendidikan, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik dan Sains Komputer dan Sistem Maklumat,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. “Kami yakin dengan strategi khas dan pemantauan yang dijadualkan, UiTM boleh memperbaiki kedudukan pada tahun-tahun akan datang,” kata Hassan.

Register.
Enjoy 10% Discount.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Articles.

UiTM di ❤ ku

5 Kaedah Membina Research Proposal

Penyelia research anda akan menggunakan research proposal untuk menilai kualiti dan keaslian idea-idea anda, kemahiran anda dalam pemikiran kritikal dan kemungkinan research paper anda. Berfikir dengan teliti tentang

Read More »

GET Notified.

Join Our
Notification
squad