Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Biasiswa Kecemerlangan Universiti Manchester

Universiti Manchester merupakan universiti penyelidikan awam di Manchester, England. Universiti ini ditubuhkan pada tahun 2004. Terdahulu universiti ini dikenali sebagai Manchester Institute of Science and Technology dan Victoria University.

Bagi sesi pengambilan pelajar 2017/2018, universiti Manchester di bawah Fakulti kejuruteraan dan Sains Fizikal telah menawarkan biasiswa berjumlah £2000 setahun kepada pelajar ijazah sarjana muda yang berkelayakan.

Tarikh Tutup

  • 30 Jun 2017

Kriteria

  • Skim biasiswa ini ditawarkan kepada pelajar ijazah sarjana muda yang melanjutkan pengajian di bawah Faculty of Engineering and Physical Sciences di University of Manchester.
  • Biasiswa yang ditawarkan adalah bergantung kepada prestasi akademik ketika peperiksaan akhir di semester akhir pengajian (atau setaraf dengannya) dan Academic Reference menerusi borang UCAS.
  • Kegiatan kokurikulum turut diambil kira selain sumbangan pemohon dalam aktiviti kemasyarakatan dan sebagainya. Info ini akan diperolehi menerusi kenyataan peribadi dalam borang UCAS.
  • Semua pelajar asing yang menerima tawaran kemasukan ke universiti, secara automatik termasuk dalam senarai permohonan untuk biasiswa ini.
  • Pemohon mestilah diterima sebagai pelajar di fakulti ini pada 30 Jun 2017 untuk kemasukan pada bulan September 2017.
  • Pemohon mestilah menghantar keputusan peperiksaan ke Fakulti sebelum 30 Ogos 2017.

 

Syarat Kemasukan Kolej

  • Kelayakan Masuk: Semua pelajar antarabangsa yang memegang tawaran sesuatu tempat dalam Fakulti akan dipertimbangkan secara automatik untuk biasiswa.
  • Keperluan bahasa Inggeris: Sijil IELTS tidak diperlukan pada masa permohonan. Jika anda sedang disenarai pendek untuk biasiswa, anda akan diminta untuk mengambil ujian IELTS. keperluan bahasa Inggeris berbeza mengikut bidang tertentu, tetapi dalam kebanyakan kes, anda memerlukan IELTS skor minimum 6.5 (tanpa sub-ujian kurang daripada 5.5) atau TOEFL 570 (90 IBT) untuk pergi ke pusingan pemilihan akhir.
  • Universiti tidak menerima Sijil Kemahiran Bahasa Inggeris dari universiti Rwanda kecuali ujian IELTS. Mereka boleh mengambil ujian IELTS dan ujian TOEFL di Kigali. Hubungi British Council atau TOEFL pusat ujian untuk maklumat lanjut.

Amaun

Tawaran biasiswa berjumlah £2,000 setahun akan diberikan.

Jurusan

Skim biasiswa ini ditawarkan kepada semua program pengajian yang ditawarkan di bawah Faculty of Engineering and Physical Sciences di Universiti of Manchester.

Cara Memohon

Pemohon boleh membuat permohonan secara atas talian (online). Semua permohonan mestilah dibuat menerusi Universities and Colleges Admissions Service (UCAS).

Klik di sini untuk mengisi permohonan

Baca berkaitan biasiswa di sini

Register.
Enjoy 10% Discount.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Typography instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Color instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad