Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

SKPG I: Kemas Kini Status Pekerjaan Anda

(KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR)

 

Kepada semua warga dan alumni UiTM,

Kajian Pengesanan Graduan merupakan satu soal selidik yang dijalankan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi terhadap graduan institusi pengajian tinggi negara bersempena dengan musim konvokesyen IPT masing-masing bagi mengetahui status pekerjaan graduan serta mendapatkan maklum balas tentang pelbagai aspek berkaitan IPT.

Ianya bertujuan mendapatkan maklumat berkaitan bagaimana para graduan membangunkan kerjaya mereka dalam jangka masa yang panjang. Maklumat ini sangat penting kepada institusi pengajian anda dan kementerian amnya dalam merancang pembangunan modal insan negara.

Kaji selidik ini terbuka kepada semua graduan institusi pengajian tinggi negara yang berkonvokesyen sejak tahun 2006 dan mempunyai data dalam pangkalan data KPM. Bagi graduan yang berkonvokesyen pada tahun semasa, pengemaskinian status pekerjaan boleh dibuat sebulan selepas tarikh konvokesyen.

Sila semak nombor kad pengenalan atau pasport anda. Pastikan nombor kad pengenalan/pasport yang dimasukkan adalah sama seperti dalam rekod institusi anda dan menepati format yang ditetapkan (contoh no. kp: 8808084444). Bagi mendapatkan maklumat lanjut, sila emelkan kepada kajiansusulan@mohe.gov.my.

Jangan risau akan maklumat peribadi anda terdedah kepada pihak ketiga.Maklum balas anda akan dipelihara sebagai sulit. Respons anda akan digunakan sebagai rumusan dalam laporan kajian.

KLIK SINI UNTUK MULA MENGISI MAKLUMAT ANDA

Register.
Enjoy 10% Discount.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Typography instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color is deprecated since version 2.8.0! Use Elementor\Core\Schemes\Color instead. in /home/picksumc/madeinuitm.com/wp-includes/functions.php on line 5401

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JOIN US.
GET 10% Discount

LATEST POST

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad