Institut Kajian Perakaunan (ARI) UiTM terima pengiktirafan antarabangsa

Prof. Normah Omar (tiga dari kanan) bersama dengan penerima-penerima anugerah lain sempena Majlis Kecemerlangan Anugerah Pendidikan Tinggi 2017 yang diadakan di Fairmont The Palm di Dubai, baru-baru ini. Sumber - Utusan

Pusat Kecemerlangan Pengajian Tinggi (HiCOE), Institut Kajian Perakaunan (ARI) Universiti Teknologi Mara (UiTM) sekali lagi menerima pengiktirafan antarabangsa atas komitmen institusi itu dalam memajukan bidang latihan dan penyelidikan kualiti tadbir urus dan integriti.

ARI berjaya merangkul Anugerah Tadbir Urus Global sempena Majlis Kecemerlangan Anugerah Pendidikan Tinggi 2017 yang diadakan di Fairmont The Palm di Dubai, baru-baru ini.

Anugerah itu mengiktiraf peranan badan dan organisasi dalam meningkatkan kualiti urus tadbir dalam perkhidmatan sektor kerajaan, korporat, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dalam melaksanakan tanggungjawab sosial yang berkesan.

Pengarah ARI, Prof. Normah Omar telah menerima anugerah itu yang mewakili Naib Canselor UiTM, Prof. Emeritus Datuk, Dr. Hassan Said.

Sementara itu, Dr. Hassan berkata, kecermerlangan UiTM menerima itu merupakan pengiktirafan tertinggi UiTM ke arah kecemerlangan dalam bidang akademik.

Profesor Emeritus Dato’ Dr. Hassan Said. Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM)

“Anugerah ini membuktikan UiTM dan ARI sebagai pemacu global terbaik dalam bidang tadbir urus dan integriti,”katanya.

ARI adalah antara enam institusi penyelidikan perintis yang telah dianugerahkan status HiCOE pada 2010 oleh Kementerian Pendidikan Tinggi .

Institut itu sebelum ini memenangi Anugerah Pengurusan Risiko Global ASEAN pada 2016; Anugerah Global ACQ pada 2015 dan 2016; serta Anugerah Kewangan Islam Global pada 2014, 2015 dan 2016.

Sumber – Utusan Malaysia

Register.
Enjoy 10% Discount.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Articles.

GET Notified.

Join Our
Notification
squad